Ledning

Mark Baljeu, f. 1976

tf. CEO

Mark tillträdde sin roll 2018 och är utbildad ekonom från Högskolan Dalarna. Mark kommer närmast från en roll som koncernchef/VD i Grönklittsgruppen och har före det varit chef för O-Ringen och drivit reklambyrå. Mark är idag ledamot och VD i Kan Fönster Sverige AB, MB Management AB och Aktiebolaget Kandre samt ledamot i SCR Svensk Camping Ekonomisk förening och Spintso International AB.

Mark äger inga stam- eller preferensaktier i bolaget och är oberoende till bolaget och bolagsledningen, men beroende till bolagets större ägare.

 

Anders Isaksson, f. 1959

COO

Anders tillträdde sin roll 2016 och har en bred erfarenhet från Sapa Koncernen där han under 13 år genomförde greenfields i såväl Vetlanda som Finspång. Därefter har Anders under 13 år varit del av Elitfönsters utveckling till en europeisk fönsterkoncern som VD för Inwido Sverige AB och COO för Inwido AB. Anders har även ett stort intresse för innovation där han medverkar i forskningsstyrelser och leder en referensgrupp inom Smart Housing Småland.

Anders äger inga stam- eller preferensaktier i bolaget samt är oberoende i förhållande till bolaget och större ägare.

 

Peter Hermansson, f. 1955

tf. CFO

Peter tillträdde sin roll 2018 och är civilekonom från Handelshögskolan, Göteborg. Peter har innehaft ett flertal tjänster inom ekonomi- och finanssektorn i främst noterad miljö. Peter är ledamot i Rehact AB, Boform Fastighetsutveckling AB, Peter Hermansson Consulting AB samt suppleant i D2NO Life Science AB.

Peter äger inga stam- eller preferensaktier i bolaget och är oberoende till bolaget och bolagsledningen, men beroende till bolagets större ägare.

 

Jonathan Engström, f. 1968

MD, Santex Glas AB, Santex System AB, Seml AB, Skandinaviska Glassystem AB samt Uterumsmästarna i Sverige AB

Jonathan har varit verksam i Hancapkoncernen sedan 2017 och är idag verkställande direktör i fem dotterbolag. Jonathan kommer från tidigare uppdrag som MD i GFAB Glasteam AB, i GFAB Gemaxglas AB samt i SaintGobain Emmaboda Glas AB. Jonathan har dessutom suttit i styrelsen för Saint-Gobain Habitat Sweden AB och som ordförande i Svensk Planglasförening och MTK/Glascentrum.

Jonathan äger inga stam- eller preferensaktier i bolaget samt är oberoende i förhållande till bolaget och större ägare.

 

Torbjörn Nilsson, f. 1969

MD, Westcoast Windows AB

Torbjörn tillträdde sin roll som MD i Westcoast Windows 2015 och har varit verksam i bolaget sedan 2010 och Hancapkoncernen sedan 2012 då bolaget förvärvades. Torbjörn har tidigare erfarenhet som produktionschef hos både Johnson Controls och Lear Corporation.

Torbjörn äger inga stam- eller preferensaktier i bolaget samt är oberoende i förhållande till bolaget och större ägare.

 

Peter Isaksson, f. 1963

MD, Dalkarlarna I Ornäs AB, Mistral Energi AB samt Mistral Gruppen AB

Peter har jobbat inom flera positioner i Hancapkoncernen sedan han anställdes 2014. Han har tidigare varit divisionschef inom Inwido Sverige och Norge, chef för Husfabriker och Projektmarknad i Elitfönster AB samt säljchef inom Ljungbergs skivmaterial.

Peter äger inga stam- eller preferensaktier i bolaget samt är oberoende i förhållande till bolaget och större ägare.