2018-11-29 kl. 17.55Regulatorisk

Hancaps dotterbolag Skandinaviska Glassystem erhåller order om ca SEK 90m avseende fasadkonstruktioner till Pasteurs Tårn i Köpenhamn

Hancap AB (publ) (”Hancap”) meddelar att dotterbolaget Skandinaviska Glassystem AB har ingått ett entreprenadkontrakt med Per Aarsleff A/S om ca SEK 90m för fasadkonstruktioner till Pasteurs Tårn i Köpenhamn

Fasadentreprenaden består av 10 000 m2 specialdesignade fasadelement samt 450 m2 fasadkonstruktioner för gatuplan mm. Fasadprojektering pågår fram till Q1 2020 och tillverkning av element under Q4 2019 – Q3 2020 samt produktion på arbetsplats under Q2 2020 – Q2 2021. Kontraktsvärdet uppgår totalt till ca SEK 90m.

Köpenhamn stad utvecklar och bygger om Carlsbergs gamla bryggeriområde i västra Köpenhamn. En viktig del i detta är det nya landmärket Pasteurs Tårn mitt i området. Med sina 120 meter och 37 våningar kommer det att bli ett av Köpenhamns mest unika och attraktiva bostadsadresser. Skandinaviska Glassystem AB har sedan sommaren 2017 arbetat med projektet och har nu fått förtroendet att utföra projektets fasadkonstruktioner.

Wingårdhs arkitekters nytänkande och känsla för områdets historia ger en fasadlösning som präglas av nordisk arkitektur i kombination ett industriellt arv i val av material och design. Skandinaviska Glassystem AB har varit medverkande i att ta fram lösningar för att klara denna utmanande fasad samtidigt som man erhåller en hög kvalité på både design, funktion och inte minst ett effektivt genomförande. Skandinaviska Glassystem AB:s koncept för fasadelement passar väl för dessa kriterier, där modulerna i projektet utförs av vårt Pre-wallsystem där utvändiga elementytor utförs med Corten-beklädnad (Cor-Ten är solitt stål med en naturlig, rustik patina som kontinuerligt åldras).

Beställare är CBY, Arkitekt är Wingårdhs och byggbolag är Per Aarsleff S/S.