2018-11-01 kl. 16.20Regulatorisk

Hancaps dotterbolag Skandinaviska Glassystem erhåller order om ca SEK 55m avseende fasadkonstruktioner till Uppsala Stadshus

Hancap AB (publ) (”Hancap”) meddelar att dotterbolaget Skandinaviska Glassystem AB har ingått ett entreprenadkontrakt med Peab Sverige AB om ca SEK 55m för fasadkonstruktioner till en modernisering och utbyggnad av Uppsala Stadshus.

Fasadentreprenaden består av 4 400 m2 specialdesignade element samt 1 500 m2 fasadkonstruktioner för gatuplan mm. Fasadprojektering pågår fram till våren 2019 och tillverkning av element under Q1-Q2 2019 samt produktion på arbetsplats under Q2-Q4 2019. Kontraktsvärdet uppgår totalt till SEK 55m.

Under 2016 startade Uppsala kommun en arkitekttävling för utbyggnad av det befintliga Stadshuset. Vinnaren blev Henning Larsen Architects för deras förmåga att förena den gamla med den nya delen av huset. Skandinaviska Glassystem AB har sedan hösten 2017 arbetat med projektet och har nu fått förtroendet att utföra projektets fasadkonstruktioner.

Henning Larsens arkitekters nytänkande ger en fasadlösning som präglas av nordisk arkitektur i kombination med ett utvecklat byggande för att erhålla en hög kvalité på både design, funktion och inte minst ett effektivt genomförande. Skandinaviska Glassystem AB:s koncept för fasadelement passar väl för dessa kriterier, där modulerna i projektet utförs av trä med askbeklädnad på interiöra delar medan utvändiga elementytor utförs i Corten anodiserad aluminium.

Beställare är Uppsala kommuns fastighetsbolag FFAB, Arkitekt är Henning Larsen Architects och byggbolag är Peab Sverige AB.