2018-09-19 kl. 13.38

Hancap medverkar till utveckling av funktionella fönster – Westcoast Windows påbörjar strategiskt intressant leverans av funktionella fönster

Hancap AB (”Bolaget” eller ”Hancap”) medverkar som representant för flera av sina dotterbolag i RISE, Research Institute of Sweden AB’s, projekt “Smarta, Multifunktionella Glas”. Initiativet är ett industriövergripande samarbete med stöd från Vinnova, Energimyndigheten och forskningsrådet Formas. Projektets syfte är att utveckla smarta multifunktionella glas för både utom- och inomhusapplikation. De adderade funktionerna ska vara sammankopplade i ett smart elektroniksystem för funktions-styrning.

Verksamheten i Hancaps dotterbolag Westcoast Windows AB (”Westcoast Windows”) utvecklas positivt. Utöver en positiv utveckling av den verksamhet och de produkter som hittills varit det normala produktutbudet för Westcoast Windows har nu ett nytt produktkoncept etablerats, som inleds med en strategiskt intressant första mindre order, där leveranserna nu inleds. Beställningen gäller Hogias nya kontorsfastighet i Stenungsund. Med Westcoast Windows unika tekniska lösning med en utsida helt tillverkad i aluminium och en insida av trä skapas en robust konstruktion med en mycket bra lufttäthet. Tillsammans med elektroniskt tonade glasrutor får fastigheten ett inomhusklimat som lever upp till Hogias högt ställda krav. Mer finns att läsa på denna länk: West Coast Windows – Hogia.

Detta är ett mindre första steg in i ett spännande produktsortiment som har potentialen att bli ett stort steg in i en viktig framtida produktnisch. Fönster och fasader har stor potential att integrera nya funktionaliteter i framtiden. RISE forskningsprojekt omfattar många nya funktionaliteter. Westcoast Windows levererar fönster med elektroniskt styrda tonade glas för att optimera arbetsmiljön”, säger Hancaps VD Peter Kollert.