2018-03-01 kl. 15.10Regulatorisk

Hancaps dotterbolag Skandinaviska Glassystem erhåller order om SEK 81m gällande ett projekt i Oslo

Hancap AB (publ) (”Hancap” eller ”Bolaget”) kan meddela att dotterbolaget Skandinaviska Glassystem AB har erhållit en order om SEK 81m för fasader till en miljövänlig kontorsbyggnad i Oslo från Veidekke.

Skandinaviska Glassystem har erhållit kontrakt på ett kontrosbygge med hög miljöprofil som skall vara en central del av den nya utvecklingen av bostäder och kontor vid Skøyen stasjon.

Veidekke är totalentreprenör och Skandinaviska Glassystem skall leverera fasaderna med en yta på cirka 12 000 m2 till projektet uppdelat i en stenbeklädd del samt en curtainwall del. Projektet ligger på en relativt trång tomt så hög grad av prefabrikation kommer att finnas igenom hela produktionen. All installation av sten, vit granit, kommer att utföras i Skandinaviska Glassystems fabrik i Lysekil och modulerna kommer att levereras kompletta till byggplatsen.

Kontraktsvärdet för Skandinaviska Glassystem är på SEK 81m och projektet startar med omgående projektering samt modulproduktion i augusti 2018. Installation av moduler förväntas ske från och med september 2018 till mars 2019.

Mer information om hela projektet finns på www.harbitztorg.no.